Boeken van een reis met Valys kan telefonisch tussen 6.00 uur 's ochtends en 1.00 uur 's nachts. Het nummer van de boekingscentrale is 0900 - 9630. U kunt uw reis ook online boeken op Mijn Valys

Als u uiterlijk de dag voor vertrek vóór 21.00 uur een taxi reserveert zijn er geen reserveringskosten. Daarna kost het € 3,- per ritreservering. Let op: Valys Vrij en Valys Basis kunt u reserveren tot 1 uur voor vertrek. Valys Begeleid dient u uiterlijk de dag voor vertrek, vóór 21.00 uur te reserveren.

U kunt met Valys tussen 6.00 uur 's ochtends en 1.00 uur 's nachts reizen. Uw reis mag nooit na 1.00 uur ’s nachts eindigen. U moet voor dit tijdstip op uw bestemming aankomen. 

Valys Basis boeken

Als u telefonisch boekt dan meldt u onze Reisadviseur de volgende gegevens:

 • uw Valyspasnummer;
 • de adresgegevens van het vertrekpunt en de eindbestemming van uw reis;
 • de gewenste vertrekdag en het gewenste tijdstip van vertrek;
 • het aantal reisgenoten (eventueel een begeleider en nog maximaal twee meereizenden);
 • of u (hand) bagage meeneemt;
 • eventueel gebruik van hulpmiddelen, zoals een rolstoel of scootmobiel;
 • een telefoonnummer waarop u bereikbaar bent voor het geval de taxichauffeur u niet kan vinden;
 • of u vlak voor vertrek gebeld wilt worden, als de taxi er bijna is.

Als u dat wilt, kan de Reisadviseur meteen uw terugreis of een eventuele volgende reis boeken.

Als u geboekt heeft, weet u:

 • hoe hoog uw persoonlijk kilometerbudget was en hoeveel kilometers u na uw reis nog over heeft;
 • wat de maximale reistijd van de door u geboekte reis is;
 • wat de kosten van de reis zijn.


Valys Begeleid of Valys Vrij boeken

Voor Valys Begeleid en Valys Vrij gelden naast alle bovengenoemde onderdelen, een paar andere spelregels. 

Uw reis boekt u eenvoudig online. Telefonisch kan ook, tussen 6.00 uur 's ochtends en 1.00 uur 's nachts. Het nummer van de reserveerlijn is 0900 - 9630.

Als u uiterlijk de dag voor vertrek vóór 21.00 uur een taxi reserveert zijn er geen reserveringskosten. Daarna kost het € 3,- per ritreservering of wijziging. Let op: Valys Vrij kunt u reserveren tot 1 uur voor vertrek. Valys Begeleid dient u uiterlijk de dag voor vertrek, vóór 21.00 uur te reserveren.

Heeft u NS Reisassistentie nodig, dan kan het zijn dat u iets vroeger op het station moet zijn. Onze Reisadviseur adviseert u hierover graag. Bij online boeken vindt u hier ook de benodigde informatie over.

Bij het boeken van uw reis kunt u kiezen uit 3 opties:

 • de beste reis: hier krijgt u de best mogelijke combinatie van tijd en geld. Als u telefonisch boekt zal de Reisadviseur voor u altijd de beste reis als eerste aanbieden;
 • de snelste reis: u krijgt hier het voorstel dat qua tijd het snelst is;
 • de goedkoopste reis: u krijgt dan in kosten de beste balans tussen uw kilometers en de kosten van de treinreis.

Aankomsttijd van de taxi

Zorg bij het plannen van uw reis voor enige speling. De taxi mag 15 minuten voor tot 15 minuten na de afgesproken ophaaltijd komen. In de meeste gevallen zal de taxi tijdens uw reis ook nog andere personen meenemen. Hierdoor kan en mag de reis maximaal anderhalf keer zo lang duren als een rechtstreekse rit. Het aantal kilometers waarmee wordt gerekend wordt echter bepaald aan de hand van de kortste route. U betaalt dus niets extra. Wilt u vroeg in de ochtend of aan het eind van de middag reizen, houd dan rekening met eventuele files.

Een reis met gegarandeerde aankomsttijd met Valys Basis

Soms wilt u zeker weten dat u ergens op tijd bent, voor een huwelijk, sollicitatie, begrafenis of crematie. Als u dit meldt dan zorgen wij dat u tijdig op uw bestemming aankomt. Deze reis met gegarandeerde aankomsttijd kan uitsluitend met Valys Basis geboekt worden. Voor Valys Begeleid en Valys Vrij geldt enkel een gegarandeerde aankomsttijd op het station.