Wat is Valys Vrij?

Valys Vrij is vervoer van deur tot deur met taxi en trein, waarbij u zelfstandig met de trein reist. Valys Vrij is bedoeld voor Valyspashouders die zelfstandig met de trein kunnen reizen en hiermee voldoende ervaring hebben. Indien u op het perron NS Reisassistentie nodig heeft om met een brug in- en uit de trein te komen, dan kunt u dat bij boeking aangeven. U wordt dan geholpen met het in- of uitstappen.

Met Valys Vrij heeft u meer keuze en grotere vrijheid om zelfstandig te reizen. U heeft meer reismogelijkheden met uw PKB. U kunt hierdoor vaker of langer reizen. U kunt zelf uw hele reis in één keer boeken, ook als u NS Reisassistentie op een station nodig heeft. U bent er met Valys Vrij van verzekerd dat de aansluitende taxi altijd op het station voor u klaarstaat om u naar uw eindbestemming te brengen.

Met Valys Vrij kunt u op alle treinstations instappen, uitstappen of overstappen. Heeft u NS Reisassistentie nodig, dan kunt u alleen van de stations gebruikmaken waar deze service geboden wordt. Dit zijn meer dan 250 stations.


Prijs Valys Vrij

U betaalt voor Valys Vrij een kilometerprijs van € 0,268 per kilometer voor de kilomeers die u met de taxi reist en een tarief voor de trein. Als u beschikt over een kortingsproduct voor het OV, dan kunt u dit gebruiken. Wanneer u niet beschikt over een eigen OV-chipkaart, dan kunt u gratis de Valys Reispas aanvragen.

Als pashouder van Valys krijgt u jaarlijks een persoonlijk kilometerbudget (PKB). U mag gratis een begeleider meenemen en nog maximaal twee reisgenoten, waarvoor betaald moet worden. Voor elke reisgenoot betaalt u voor de taxi het gereduceerde tarief van € 0,268 per kilometer. Uw begeleider en reisgenoten dienen zelf voor een OV-vervoersbewijs te zorgen. Valys Vrij is een complete dienst: niet alleen wordt uw reis compleet gepland en heeft u een overzicht van uw reis, ook wordt uw treinreis door Valys gevolgd. Mocht er onderweg iets gebeuren, dan passen wij uw reisschema direct aan en laten u dit weten. Zo kunnen wij u altijd zo goed mogelijk helpen.


Hoe reis ik met Valys Vrij?

Met Valys Vrij reist u op de volgende manier:

  • u boekt uw reis online via Vita Mobiliteit of telefonisch;

  • boekt u telefonisch dan ontvangt u via de e-mail uw reisschema. Boekt u online via Vita Mobiliteit dan ziet u uw reisschema op uw persoonlijke pagina;

  • u wordt thuis door de taxi opgehaald en naar het station gereden;

  • vanaf de taxi gaat u zelfstandig naar de trein. U checkt zelf in met uw Valys Reispas of met uw eigen vervoersbewijs;

  • indien nodig stapt u zelfstandig over op een andere trein;

  • als u op uw station van bestemming bent aangekomen, gaat u zelfstandig naar de gereedstaande taxi;

  • de taxi brengt u vervolgens naar uw eindbestemming.